Version FrançaiseEnglish VersionNederlandse versieDeutsch Version
PASS VERDON
1 week in de Verdon = 2 campings om de rijkdom van deze uitzonderlijke plek te ontdekken

Meer informatie

Wandelingen

Camping van Castellane Wandelingen
Programma van de wandelingen georganiseerd door de camping

​Biedt Camping International tijdens het hele seizoen wandelingen aan?
Jazeker, er worden wandelingen georganiseerd van begin april tot eind september.

Zijn de wandelingen toeganklijk voor alle leeftijden?
Ja, want de afstanden, de hoogteverschillen en het wandelritme worden aangepast aan onze klanten. In het laagseizoen duren de wandelingen niet langer dan 3 uur en vertrekken we rond 8/9 uur (voor de grote hitte) omdat ons publiek vooral gepensioneerden zijn of families met jonge kinderen. De moeilijkere wandelingen, zoals bijvoorbeeld de Sentier Martel (een 8 uur durende wandeling in de Gorges, wandelpad GR4) worden niet door de camping georganiseerd.

Zijn deze 3 uur durende wandelingen betalend?
Ja, wij vragen een kleine participatie van 3 euros als compensatie voor de inspanningen van de camping. Hierin inbegrepen is de begeleider maar ook een cadootje zoals een t-shirt, rugzak of pet.

Welke beperkingen zijn er voor de wandelingen

​Zijn deze wandelingen steeds onder begeleiding van een gids?
Ja, een 2-talige gids (regelmatig een 3-talige gids die Nederlands spreekt). Deze gids kent de wandelroute, heeft een telefoon bij zich, en een EHBO-kit, en weet de dichtsbijzijnde hulpdiensten te vinden als er een probleem is.

Kunnen kinderen deelnemen zonder hun ouders?
Nee, en dit natuurlijk voor hun eigen veiligheid.

Kunnen jonge kinderen deelnemen?
Ja, onze wandelingen zijn geschikt voor alle doelgroepen, waardoor de gasten van familie-uitjes kunnen genieten. Uw kinderen kunnen zelf vriendjes maken tijdens deze wandelingen!.


Kunnen kwetsbare personen rekenen op de steun van de gids?
Nee, de gids heeft geen opleiding (Eerste hulp bij ongevallen)

Zijn huisdieren toegestaan​​?
Ja, ze kunnen u begeleiden.

Moeten we met de auto naar deze wandelingen?
Nee, al onze wandelingen vertrekken vanaf de camping aan de  receptie.

Is het pad gemakkelijk?
De paden zijn rotsachtig, typisch voor deze regio. Gelieve goede schoenen te voorzien.

Wandeling : Notre-Dame du Roc

De camping biedt wandelingen aan rondom Castellane, waaronder de wandeling naar de beroemde Roc de Castellane.
Reken op ongeveer 3 uur voor deze wandeling van ongeveer 9 km, die zelfs toegankelijk is voor onze jongsten van 5 jaar. Er wacht u een steil rotsachtig pad, maar er is geen noodzaak om u te  haasten. Ieder wandelt op zijn tempo, en zelfs de laatsten hebben ruim de tijd om te pauzeren op de verschillende uitzichtpunten. Vergeet niet om  baskets / sneakers aan te trekken  en water mee te nemen.

Vanaf de  receptie om 09u, nemen we een een smal pad om de RN85 (route napoleon)  te omzeilen  en te genieten van  koele open vlakten.
Na een paar zebrapaden, begint het parcours. Langs de typische vegetatie van de Provence (bonenkruid, tijm en lavendel), gaan we naar een eerste indrukwekkend uitzicht. U kunt er de Robion, de Destourbes, de Cadières Brandis, de berg van Chiron en de hals van Lèques zien.
Vervolgens wacht u een beetje ruwe en steenachtige klim  voor een periode van ongeveer vijftien minuten. Na een aantal bochten, komen we op de noordkant van de Roc de Castellane. We bereiken de Weg van het Kruis (1868) die naar de naar de kapel loopt, het doel van onze wandeling. Een kleine pauze op het eerste balkon is noodzakelijk, en dit om het canal du Verdon( de rivierbedding ) te zien en om meer uitleg te krijgen over het meer Chaudanne dat net achter een berg ligt . Aangekomen bij de kapel, wordt er een pauze ingelast om om iedereen de tijd te geven om de kapel te bezoeken,  het landschap te bewonderen en te fotograferen en om een blik te werpen op de  oriëntatie tafel . We dalen af ​​langs de ruïnes van het oude dorp van Castellane "Petra Castellana" genaamd  (stenen kasteel). Dit pad, dat bekend staat onder de naam " de Serre", is bezaaid met typische zuidelijke Provençaalse planten. Naar aanleiding van dit pad, vinden we de smaragdgroene rivier die onder de oude brug van de Rots loopt, een oude Romeinse weg steeds door voetgangers gebruikt.
Na een paar omwegen in de achterafstraatjes van Castellane, tussen de oude ophaalbrug en de nobele kerk van St. Victor,  gaan we rustig terug naar de camping.

Wandeling : Malouan - Brayal

Deze is een echte familie wandeling die korter is dan de anderen. Wij bieden u een toer van 1u30 aan, met een westelijk zicht op de Notre-Dame du Roc en het dorp.
Dit parcours wordt beschreven als wild. Inderdaad, het pad, onlangs ontdekt,  is niet altijd goed aangegeven en soms worden we in het bos gedreven of gestuurd  langs bijna verlaten hekken. Maar het uitzicht is een bezoek waard. Vergeet niet om sneakers aan te doen en water mee te nemen. Deze wandeling is toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar.

Bij het verlaten van de camping, volgen we de weg Route Napoleon -RN85 tot aan de Camping "Le Provençal". We komen uit op een splitsing die we links volgen, het avontuur begint als we de rivier moeten over  steken en we de borduren moeten beklimmen. Een paar meter verderop, op de hoek van een verlaten veld , komen we in een fris en groen begroeid bos, bedekt met buxus en andere planten van de Zuidelijke Alpen.

We klimmen een heuvel op die leidt tot een bospad. Boven aangekomen treft u een groot veld met een adembenemend uitzicht. Aan uw rechterhand de Cadières Brandis, en links de Roc de Castellane en de Notre-Dame du Roc die waakt over het daaronder gelegen dorp.

Nogmaals, lopen we door het bos voordat u terugkeert naar de resten van een castellanaise leven. Terwijl we beginnen met de afdaling kunt u de Roc bewonderen, vooraleer we in een dennenbos terecht komen. Na een rotsachtige afdaling, komen we langs een rivier, volgen vervolgens een  beek en een bos alvorens terug te keren naar de camping.

Wandeling : Colle Brayal - Verdon

Deze wandeling neemt ons mee naar een van de vier gehuchten van Castellane :Colle Brayal. Na een steile klim, steken we een aantal van de uitdeiningen van de  Colle Brayal over en we eindigen in de buurt van de Verdon. Reken ongeveer op 3 uur voor de 8 km.

Deze rando is doenbaar voor iedereen, zelfs kinderen vanaf 5 jaar. We nemen regelmatig pauzes, zodat het voor iedereen mogelijk is te volgen. Doe  sneakers aan en vergeet geen water mee te nemen. Het pad, in de richting dat wij het nemen, is niet gemarkeerd. Later , aangekomen in het gehucht, volg je de borden  "Castellane". Het pad  is vrij van autoverkeer, afgezien van enkele uitzonderingen.

Vanaf de receptie van de camping steken we de Route Napoleon - RN 85 over richting het bos. We lopen langs een beekje, dan steken we een brug over  vóór we een brede piste bereiken.

De weg versmalt en wordt rotsachtiger. Het stijgt lichtjes, opgepast waar je je voeten zet! Iedereen moet hier achter elkaar wandelen in één file. Het zogenaamde "moeilijke" gedeelte komt nog: een steile klim van ongeveer twintig minuten. Op de top, zijn we op de Colle Brayal. We nemen even de tijd om de Cadières de Brandis en de Robion te bekijken. Dan begint de afdaling, tussen de villa's van het gehucht, langs een kleine kapel, een camping tot op de weg. De zoute waterval van de Molen " la Salaoutrekt al onze aandacht. Na het water te hebben geproefd  en enkele foto's genomen te hebben, steken we de weg over en volgen  het bord met vermelding  "Castellane". Aan het einde van de straat, verschijnt de Verdon. Daar maken we weer een pauze. De wandeling gaat door het bos, langs een rivier voordat u terugkeert naar de splitsing waar u de heenweg weer terug vindt. Nog eens 20 minuten en je bent weer op de camping.

Wandeling : le Cheiron

Deze wandeling is erg mooi en vrij eenvoudig. Kinderen van 5 jaar kunnen deelnemen. Het neemt je mee boven de camping, naar het gehucht La Palud en dan door de bergen van Cheiron. Reken 3 uur voor deze wandeling van ongeveer 9 km. Vergeet niet om je sneakers en water mee te nemen. De weg is een beetje rotsachtig maar draaglijk en enigszins glad. We ontmoeten  bijna geen auto's. Het eerste gedeelte van de weg is niet gemarkeerd. Het tweede gedeelte is het pad dat leidt naar het meer van Castillon.
 
Als we de camping uitlopen draaien we naar rechts om het gehucht La Palud te bereiken. Eénmaal voorbij de grote schuur, komen we uit in een mooie weide met gras en een fantastisch uitzicht op de vallei. Ten zuiden ziet u  Notre Dame du Rocgoed zichtbaar tussen al die bergen. De Destourbes, de Robion en ook la Cadières de Brandis zijn zichtbaar vanuit het veld. Dan nemen we een teen piste, vervolgens lopen we door een oud lavendelveld). De piste is bedekt met originele keien en mediterraanse planten zoals lavendel en tijm. Aan de andere kant van de berg, komen we op de route van la Baume - Blaron, die perpendiculaire loopt met de weg naar het Lac de Castillon (route de Saint-Andre-les-Alpes).
Met de auto
ligt  het meer van "Castillon" slechts op enkele minuten van de camping. Te voet heeft u  3 uur de tijd nodig.
We steken dus de weg die naar het meer loopt overom weer een wandelpad te nemen. De piste daalt heel de tijd tot aan het rondpunt van de Casino supermarkt. 

Wandeling : La Moutière

Deze zeer korte wandeling (ongeveer 1 uur) is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, en natuurlijk voor de hele familie. Het parcours is heuvelachtig, maar de hellingen zijn vrij laag. Het is een gemakkelijke wandeling. Het brengt ons in de buurt van een vijver waar forellen gekweekt worden en dan in een bos dat rond le plan de la Palud loopt, een gehucht van Castellane. Vergeet niet om je sneakers aan te trekken en een beetje water mee te nemen.
 
Vanaf de receptie van de camping, gaan we direct naar rechts richting La Palud. Enkele villa's en velden verder, slaan we linksaf en volgen we richting "Moutière" (staat aangeduid). We  bereiken al snel  de vijver waar forel gekweekt wordt. Na een paar weken worden deze vissen terug in de Verdon gezet.
De route is niet gemarkeerd, u kunt echter een artisanale markering  volgen gemaakt van gele linten die in de bomen geknoopt zijn. Na een  kleine, rotsachtige stijging , zijn we  in een eikenbos,met  stenen en veel groen mos. Na het bos komen we op een klein, smal pad dat slingert door de heuvels. Een laatste klim en we vinden een bospad en dan een plateau van waar het uitzicht spectaculair is op de Roc de Castellane, de Destourbes, de Cadières de Brandis en de Robion. We lopen vervolgens door het gehucht La Palud, alvorens terug te keren naar de camping.

Wandeling : Maison forestière

Deze wandeling is een van de moeilijkste die wij aanbieden. Het parcours is langer.De twee steile beklimmingen en de terugkeer gebeuren op een rotsachtig pad. U kunt echter uw kinderen meenemen als ze houden van wandelen. Het is een goede training als u moeilijkere wandelingen in de Gorges du Verdon bijvoorbeeld wil maken.Reken dus op 03u30 voor tien kilometer, denk aan sneakers, water en eventueel een pet. De weg terug is gemarkeerd, omdat het het voetgangerspad is om naar het meer de castillon te gaan. Deze wandeling neemt ons mee naar een ruïne van een boswachtershuis, gelegen op een hoogte van 1030m.
 
Vanaf de receptie van de camping gaan we naar het rondpunt van de Casino (supermarkt) . Vanaf hier wordt het iets moeilijker
. De klim is op een verharde weg en dus niet glad, maar wel erg steil. We maken een eerste pauze in de buurt van de gite "Escoulaou". Vervolgens zetten we de wandeling eerst voort op de weg en daarna op een piste. Na een paar meter draaien we linksaf , steken een droge rivierbedding over en beginnen te klimmen.
 
Wij wandelen met de Provençaalse geuren van dennen, wilde lavendel en tijm om ons heen. De heuvelachtige weg maakt een aantal bochten en gaat door het bos. Op de kruising, zal een korte klim naar rechts ons direct leiden naar hetboswachtershuis. Op de top, ziet u de Notre Dame du Roc (die 911m boven de zeespiegel ligt) , de Robion, de Destourbes en de vallei van de Verdon. Na een pauze gaan we weer naar beneden tot de laatste splitsing. Vervolgens gaan we gewoon rechtdoor en dalen rustig af op een zeer brede piste. De weg is rotsachtig, maar zonder echte problemen. De afdaling duurt ongeveer 1 uur, voordat je weer aan de Casino uitkomt.

Wandeling : sentier du pêcheur

Wij raden deze toer van 3h aan aan wandelaars die de Verdon in familie willen ontdekken. Ook al is deze wandeling niet zo gemakkelijk vanwege het grote hoogteverschil, het blijft één van de gemakkelijkste om de Verdon te benaderen zonder de 7 uur lange wandeling te maken van de "Sentier Martel" of het duizelingwekkend pad "L'Imbut".

Vrij schaduwrijk, geeft deze wandeling de gelegenheid om te zwemmen in het smaragdgroene water. Vele andere excursies in
de Gorges du Verdon bieden niet altijd deze mogelijkheid.

De route begint met een enigszins rotsachtige afdaling. Al snel zie je de kliffen van Issioule . Na de vallei overgestoken te hebben, splitst de weg zich op in 2. De meeste toeristen nemen gelijk rechts, maar ga even heen en terug langs links! U zal niet teleurgesteld zijn. Inderdaad, u komt uit  bij het Ford van "Mairestre" waar de Verdon aan je voeten ligt.

Keer terug naar de splitsing (ongeveer twintig minuten), en ga deze keer rechts, het pad dat eerst langs de Verdon loopt en vervolgens een super uitzicht geeft over verschillende kilometres. U zult de vele kano's en waterfietsen zien in de takken van de verdon. De terugtocht gaat langs de Provencaalse Garriguel , vervolgens hebt u twee keuzes: zij die moe zijn, kunnen langs de weg teruggaan  (rechtdoor) met een prachtig uitzicht op een waterval, en zij die de wandelijng des "pecheurs" willen afmaken, gaan naar rechts, langs de bosweg. De parkeerplaats is op ongeveer 40 minuten.

Wandeling : Le Rancoumas

Deze wandelroute van ongeveer 03u30 biedt een andere benadering van de Gorges du Verdon en de rivier aan. Het pad is goed gemarkeerd  en neemt  u mee in de buurt van de Verdon. Het grootste gedeelte van de wandeling ligt in de schaduw. U kunt genieten van de kliffen de " L'Escales", de "Baumes Fères", de gang Samson en de brug van Tusset. Kinderen kunnen zonder problemen deze wandeling maken.
 
Vertrek aan de herberg van Point Sublime, volgt u de rode en witte markeringen van de GR4- GR49  en vervolgens  de GR49. U komt door een aantal eikenbossen vóór u de brug van Tusset bereikt, meer dan 2000 jaar oud. Na ongeveer tien minuten, verlaten we de GR49 om naar het uitzichtpunt van " Rancoumas" tegaan. U ziet het het oude gehucht "Encastelbeneden liggen.
 
Volg het schaduwrijke bospad, neem water aan de bron en begin stilletjes terug te stijgen naar de Point Sublime.

Wandeling : Le Bastidon

Deze wandeling duurt ongeveer 5 tot 6 uur, waar u kan genieten van prachtige landschappen. We vertrekken in Palud-sur-Verdon. De route vormt een lus zodat u weer bij uw auto aankomt. De tocht, gaat door de Gorges du Verdon en je passeert verschillende indrukwekkende ravijnen.

Het begin van de wandeling is op de weg en daarna op een pad. Het pad is goed aangegeven (GR daarom gemarkeerd met rood en wit). U komt er waarschijnlijk fervente bergbeklimmers tegen op de wand van het massief van "Gradeloup".  Neem de tijd onderaan in de Ravijn van" Mainmorte"om  het uitzicht op de Verdon te bewonderen.
 
Vervolgens zet u de wandeling voort in de bergen, met lange passages op de klippen. Gevaarlijke passages zijn beveiligd met stalen kabels. Het pad stijgt dan langzaam tot aan de camping  "de Roar", ga genieten van het uitzicht op de  Mairestre.

Wandeling : l'Imbut

Deze wandeling is een van de moeilijkste van de Gorges du Verdon. Vele passages zijn heel smal en zeer glad, maar ze zijn uitgerust met stalen kabels. Reken op 4 uur voor 9km.
 
Vertrek vanaf de parkeerplaats van de Cavaliers. Volg het pad uitgestippeld in rood en wit (GR), die daalt naar de bodem van de kloof. Na dertig minuten ligt de Verdon voor je.
Als u een beetje verder gaat, kom je aan de brug van "Estellié", die ervoor zorgt dat u de Verdon kan oversteken om de wandeling La Martel  (7uur lopen, 14 km) te bereiken.
Ga verder op het pad van Imbut (links). De wandeling volgt de Verdon, gaat door grotten die uitgehouwen zijn in de rotsen en passages waar je met behulp van de kabels naar beneden moet klimmen.
 
U komt aan op de plek de "Styx", het landschap is indrukwekkend. De gladde rotsen, smaragdgroene water ... Opgepast voor de passage boven de Verdon,loop maar niet te snel.
 
Bij de kruising volg richting Imbut (het parcours Vidal is voor de terugkeer), die je meeneemt in de Verdon. Nu sta je voor "L' Imbut" (of trechter in het Provençaals). Na een paar foto's,kom op uw schreden terug en neem het pad Vidal, dat snel stijgt. Niet naar beneden kijken als je snel duizelig bent. Na een paar kabels en steenachtige passages,kom je terug op de gewone weg en kan je de Verdon bewonderen.

Andere categorieën